Hallo,

Mijn naam is Lene Rutten. Ik ben Master in de Klinische en Gezondheidspsychologie, in 2011 afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven en sindsdien aan het werk. Na mijn studies heb ik me gedurende drie jaar verdiept in de psychoanalytische psychotherapie. Dit heeft me veel bijgeleerd over de mens. Maar, ik werk op maat van de persoon en niet op maat van een therapievorm!

Sinds januari 2018 werk ik als psycholoog bij OCMW Gent. Hier werk ik op de eerstelijnshulpverlening. We geven psychologische begeleidingen, voordrachten en werken aan projecten in functie van geestelijke gezondheid. Daarvoor (2011-2017) was ik aan de slag op psychiatrische afdelingen en in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) (telkens therapie en psychodiagnostiek).

Tijdens mijn werk groeiden m’n reeds aanwezige interesses in hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. Door me hierin te verdiepen kon ik cliënten gepaster en effectiever begeleiden. Ze werden (h)erkend! Via vele ontmoetingen in mijn werk, en daarbuiten, merkte ik dat er in Vlaanderen twee leemten bestaan als het hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid bij volwassenen betreft. Er is een gebrek aan kennis over deze onderwerpen (helaas ook vaak bij hulpverleners), en het begeleidingsaanbod voor hoogbegaafde of hooggevoelige volwassenen is vrij beperkt.

Gelijktijdig ontdekte ik mijn affiniteit met burn-out en bore-out. De weg naar herstel bij deze twee problematieken vraagt zijn eigen specifieke aanpak. En met deze goede aanpak zag ik cliënten vorderen en beter worden! Cliënten begeleiden in hun herstelproces en hen terug er bovenop zien komen, is een bijzonder voorrecht! De keuze om mensen te begeleiden bij rouwverwerking & omgaan met grote levensveranderingen, ligt op deze zelfde lijn.

Werken als psycholoog kreeg een specifieke richting: in functie van mensen die op deze thema’s botsen. Daarbij heb ik wat ooit een interesse was, omgevormd tot expertise. Ik behaalde mijn diploma’s in ‘coaching bij hoogbegaafdheid’ en ‘coaching bij hooggevoeligheid’ bij het Nederlandse opleidingsinstituut CIVAS*. 

… en zo kwam PsychoVitaal tot stand.

Contacteer mij met al uw vragen. Ik kijk graag samen met u, wat ik voor u kan doen!

Hartelijke groeten,

Lene

Visum klinisch psycholoog uitgereikt door de Federale Overheid: 264637

 

*CIVAS is onderwijsspecialist op het gebied van coaching, psychologie en persoonlijke groei. De opleidingskwaliteit van CIVAS wordt bevestigd door CPION (Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland). CPION is een onafhankelijke organisatie voor het toetsen, diplomeren en registreren van postinitiële opleidingen.

                 

         

 

Ook op Vind-een-Psycholoog.be vindt u mijn profiel: Lene Rutten

error: Content is protected !!